STK’LARA YÖNELİK KARA PROPAGANDAYA TEPKİ

Yaşam 19.03.2024 - 14:31, Güncelleme: 19.03.2024 - 14:36
 

STK’LARA YÖNELİK KARA PROPAGANDAYA TEPKİ

Yapmış oldukları birçok sosyal sorumluluk projesi ile adından söz ettiren "Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği" bu kez çok farklı bir konuya toplumun dikkatini çekmek adına basın açıklaması gerçekleştirdi.
Korunmaya muhtaç çocuklar ve yaşlılara yardım amacıyla Başkan İnci Kahraman ve Neslihan Erşahin tarafından kurulan "Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği", son dönemde TV dizilerinde yer alan STK mensuplarına yönelik kara propaganda ve STK'ların kötü gösterilmesi hususlarında önemli bir basın bildirisi yayınladı.  Dernek, geçmişte çok sayıda kıymetli projenin hayata geçmesine de önayak olurken bu kez bütün STK'lara çağrıda bulundu. Dizilerde işlenen ve STKların olumsuz görünmesine neden olan senaryolara tepki göstermesi gerektiğini ve yapımcıların bu konuda daha hassas davranması gerektiği vurgulayan Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği'nin basın bildirisi ise şu şekilde:     Dernek, dernekleşmek demek; topluma yararlı hizmet ve çalışma yapmak demektir. Dernekler kurulurken tüzüklerini amaçlarına uygun olarak düzenlerler.  Son zamanlarda TV'lerdeki dizilerde konu edilen dernekçilik; dernekler adına olumsuz mesajlar vererek; dernekler ve yardım ettikleri şahıslar arasında feodal dönemdeki gibi burjuvalar ve köylüler olarak; sanki sınıf ayrımı var izlenimi verilmektedir. Bunun yanı sıra; dernek yöneticileri ve üyeleri genelde çoğunluk olarak kadın olarak işlenmekte, ayrıca kendi aralarında dahi standart yarışı içinde olduklarını göz önüne sererek kadınlarımızı da aşağılamaktadırlar.  Örnek bir replikte;  "- Çantanı aldın mı hayatım?  - Evet, Fransa'dan geldi.  - Kızım kimse fark etmesin ama bu Mahmutpaşa Malı." derken hem Mahmutpaşa esnafını hem de kadını küçük göstermektedir.  Birçok dizide; Türk aile yapısının yapı taşları ile oynandığı gibi dernekler de konu edilerek; "Dernek ve dernek faaliyetleri" ile de alay edilmektedir.  Oysa ki Avrupa'da STK'lara üye olmak CV'leri bile olumlu etkilerken, örnek aldığımız Avrupa'nın yalnızca olumsuz yanlarını kendimize rol ediniyoruz.  Biz, Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği olarak; bu durumu fark etmeyen diğer STK yönetici ve üyelerinin daha dikkatli ve duyarlı olmalarını önermekteyiz. Dernekler; marka ve etiket yarıştıracak yerler değil; "Toplum yararına" sorunların çözümleneceği ve halkın bilinçlendirileceği çalışmalar yaptıkları kuruluşlardır.    Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği  Dernek Başkanı İnci Kahraman  Dernek Genel Sekreteri Neslihan Erşahin 
Yapmış oldukları birçok sosyal sorumluluk projesi ile adından söz ettiren "Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği" bu kez çok farklı bir konuya toplumun dikkatini çekmek adına basın açıklaması gerçekleştirdi.

Korunmaya muhtaç çocuklar ve yaşlılara yardım amacıyla Başkan İnci Kahraman ve Neslihan Erşahin tarafından kurulan "Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği", son dönemde TV dizilerinde yer alan STK mensuplarına yönelik kara propaganda ve STK'ların kötü gösterilmesi hususlarında önemli bir basın bildirisi yayınladı.  Dernek, geçmişte çok sayıda kıymetli projenin hayata geçmesine de önayak olurken bu kez bütün STK'lara çağrıda bulundu. Dizilerde işlenen ve STKların olumsuz görünmesine neden olan senaryolara tepki göstermesi gerektiğini ve yapımcıların bu konuda daha hassas davranması gerektiği vurgulayan Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği'nin basın bildirisi ise şu şekilde: 

  

Dernek, dernekleşmek demek; topluma yararlı hizmet ve çalışma yapmak demektir. Dernekler kurulurken tüzüklerini amaçlarına uygun olarak düzenlerler. 

Son zamanlarda TV'lerdeki dizilerde konu edilen dernekçilik; dernekler adına olumsuz mesajlar vererek; dernekler ve yardım ettikleri şahıslar arasında feodal dönemdeki gibi burjuvalar ve köylüler olarak; sanki sınıf ayrımı var izlenimi verilmektedir. Bunun yanı sıra; dernek yöneticileri ve üyeleri genelde çoğunluk olarak kadın olarak işlenmekte, ayrıca kendi aralarında dahi standart yarışı içinde olduklarını göz önüne sererek kadınlarımızı da aşağılamaktadırlar. 

Örnek bir replikte; 

"- Çantanı aldın mı hayatım? 

- Evet, Fransa'dan geldi. 

- Kızım kimse fark etmesin ama bu Mahmutpaşa Malı." derken hem Mahmutpaşa esnafını hem de kadını küçük göstermektedir. 

Birçok dizide; Türk aile yapısının yapı taşları ile oynandığı gibi dernekler de konu edilerek; " Dernek ve dernek faaliyetleri" ile de alay edilmektedir. 

Oysa ki Avrupa'da STK'lara üye olmak CV'leri bile olumlu etkilerken, örnek aldığımız Avrupa'nın yalnızca olumsuz yanlarını kendimize rol ediniyoruz. 

Biz, Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği olarak; bu durumu fark etmeyen diğer STK yönetici ve üyelerinin daha dikkatli ve duyarlı olmalarını önermekteyiz. Dernekler; marka ve etiket yarıştıracak yerler değil; "Toplum yararına" sorunların çözümleneceği ve halkın bilinçlendirileceği çalışmalar yaptıkları kuruluşlardır. 

 

Bergamot Çiçeği Yaşlı ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği 

Dernek Başkanı İnci Kahraman 

Dernek Genel Sekreteri Neslihan Erşahin 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.