LALE BAYRAMI DEVAM EDİYOR

Yaşam 24.04.2024 - 16:03, Güncelleme: 24.04.2024 - 16:06
 

LALE BAYRAMI DEVAM EDİYOR

İstanbul, bu yıl da lale mevsiminin gelişiyle renk cümbüşüne ev sahipliği yapıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı,  her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin tarihi noktalarını rengarenk lalelerle süsledi. 1-30 Nisan tarihleri arasında İstanbulluları ve tüm ziyaretçileri Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hıdiv Korusu’nda görsel şölen bekliyor.   YAKLAŞIK 8 MİLYON ÇİÇEK EKİLDİ İstanbul'un en güzel noktalarını renklendiren sümbül, nergis, muscari ve laleler, tarihine yakışır konumlarda İstanbullularla bir araya geliyor. Dikimi gerçekleştirilen 158 türden  lale soğanı, 7 türden sümbül soğanı, 8 türden nergis soğanı ve muscari soğanı olmak üzere toplamda 7 milyon 962 bin 701 adet soğanlı çiçek, nisan ayı boyunca İstanbulluları karşılıyor. ‘İSTANBUL LALESİ’ Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde tarafından 4 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine hediye edilen 1.000 adet lale soğanı, 3 Aralık 2021 tarihinde Emirgan Korusu’nda İstanbul Meydanı’na dikildi ve 2022 Nisan ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önderliğinde İstanbullularla buluştu. Yüzyıllar sonra yeniden ana vatanı İstanbul'a getirilen İstanbul Lalesi’nin dikimi ve sergilenmesi, 2021 yılından başlayarak yine aynı noktada devam ediyor.
İstanbul, bu yıl da lale mevsiminin gelişiyle renk cümbüşüne ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı,  her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin tarihi noktalarını rengarenk lalelerle süsledi. 1-30 Nisan tarihleri arasında İstanbulluları ve tüm ziyaretçileri Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hıdiv Korusu’nda görsel şölen bekliyor.  

YAKLAŞIK 8 MİLYON ÇİÇEK EKİLDİ

İstanbul'un en güzel noktalarını renklendiren sümbül, nergis, muscari ve laleler, tarihine yakışır konumlarda İstanbullularla bir araya geliyor. Dikimi gerçekleştirilen 158 türden  lale soğanı, 7 türden sümbül soğanı, 8 türden nergis soğanı ve muscari soğanı olmak üzere toplamda 7 milyon 962 bin 701 adet soğanlı çiçek, nisan ayı boyunca İstanbulluları karşılıyor.

‘İSTANBUL LALESİ’

Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde tarafından 4 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine hediye edilen 1.000 adet lale soğanı, 3 Aralık 2021 tarihinde Emirgan Korusu’nda İstanbul Meydanı’na dikildi ve 2022 Nisan ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önderliğinde İstanbullularla buluştu. Yüzyıllar sonra yeniden ana vatanı İstanbul'a getirilen İstanbul Lalesi’nin dikimi ve sergilenmesi, 2021 yılından başlayarak yine aynı noktada devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.