HZ. MEVLANA 750. VUSLAT YILDÖNÜMÜNDE BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI

Kültür 11.12.2023 - 10:09, Güncelleme: 18.12.2023 - 02:03
 

HZ. MEVLANA 750. VUSLAT YILDÖNÜMÜNDE BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI

Beylikdüzü Belediyesi, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 750. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde anma programı düzenledi.
İlçe halkı tarafından yoğun ilgi ve beğeniyle karşılanan programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Mevlana’nın en büyük özelliği hoşgörüsü ve sevgi dilini kullanmasıydı. Huzura ihtiyacımızın giderek daha da arttığı günümüzde her zaman barış, hoşgörü, umut ve birliktelik mesajları veren Hz. Mevlana’yı hatırlamanın oldukça önemli olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.   Hoşgörü ve barışın evrensel sembolü Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Beylikdüzü’nde anıldı. Beylikdüzü Belediyesi’nin üçünü kez ev sahipliği yaptığı program Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Hz. Mevlana’nın 750’inci Vuslat Yıldönümü ‘Şeb-i Arus’ anma programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra; siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beylikdüzülü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, neyzen Serkan Kamacı tarafından Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Vuslat Yıldönümü hakkında bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Beylikdüzü Sahnesi’nde düzenlenen programda aynı zamanda Sema Mukabelesi ile Hüseyin Fahrettin Dede’nin bestelediği Acemaşiran makamındaki Mevlevi Ayin-i Şerif icra edildi. Yapılan tören, daha sonra Kur’an-ı Kerim okunmasıyla son buldu.   “Hoşgörü ve kardeşlik tohumlarını ekmeye devam edeceğiz”   Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Hz. Mevlâna Celâleddin-i Rûmî’nin 750. Vuslat Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen programda yaptığı konuşmasında “Huzura ihtiyacımızın giderek daha da arttığı günümüzde her zaman barış, hoşgörü, umut ve birliktelik mesajları veren Hz. Mevlana’yı hatırlamanın oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Bu huzurlu geceyi bize yaşatan ve emek veren bütün gönül dostlarına yürekten teşekkür ediyorum. Evrensel değerlerin ve zamanın asla eskitemeyeceği hoşgörüyü bu topraklara armağan eden önemli değerlerimiz var. Bu topraklarda yaşadığımız için gerçekten çok şanslıyız. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Beylikdüzü’nde hoşgörü ve kardeşlik tohumlarını ekmeye devam edeceğiz. Beylikdüzü Belediyesi olarak daima kültürümüzü ve değerlerimizi yansıtan etkinliklerle sizlerle bir arada olacağız” ifadelerine yer verdi.                                                                                     
Beylikdüzü Belediyesi, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 750. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde anma programı düzenledi.

İlçe halkı tarafından yoğun ilgi ve beğeniyle karşılanan programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Mevlana’nın en büyük özelliği hoşgörüsü ve sevgi dilini kullanmasıydı. Huzura ihtiyacımızın giderek daha da arttığı günümüzde her zaman barış, hoşgörü, umut ve birliktelik mesajları veren Hz. Mevlana’yı hatırlamanın oldukça önemli olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Hoşgörü ve barışın evrensel sembolü Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Beylikdüzü’nde anıldı. Beylikdüzü Belediyesi’nin üçünü kez ev sahipliği yaptığı program Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Hz. Mevlana’nın 750’inci Vuslat Yıldönümü ‘Şeb-i Arus’ anma programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra; siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beylikdüzülü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, neyzen Serkan Kamacı tarafından Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Vuslat Yıldönümü hakkında bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Beylikdüzü Sahnesi’nde düzenlenen programda aynı zamanda Sema Mukabelesi ile Hüseyin Fahrettin Dede’nin bestelediği Acemaşiran makamındaki Mevlevi Ayin-i Şerif icra edildi. Yapılan tören, daha sonra Kur’an-ı Kerim okunmasıyla son buldu.

 

“Hoşgörü ve kardeşlik tohumlarını ekmeye devam edeceğiz”

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Hz. Mevlâna Celâleddin-i Rûmî’nin 750. Vuslat Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen programda yaptığı konuşmasında “Huzura ihtiyacımızın giderek daha da arttığı günümüzde her zaman barış, hoşgörü, umut ve birliktelik mesajları veren Hz. Mevlana’yı hatırlamanın oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Bu huzurlu geceyi bize yaşatan ve emek veren bütün gönül dostlarına yürekten teşekkür ediyorum. Evrensel değerlerin ve zamanın asla eskitemeyeceği hoşgörüyü bu topraklara armağan eden önemli değerlerimiz var. Bu topraklarda yaşadığımız için gerçekten çok şanslıyız. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Beylikdüzü’nde hoşgörü ve kardeşlik tohumlarını ekmeye devam edeceğiz. Beylikdüzü Belediyesi olarak daima kültürümüzü ve değerlerimizi yansıtan etkinliklerle sizlerle bir arada olacağız” ifadelerine yer verdi.                                                                                     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.