BERKANT TEMEL “GENÇLERİN SESİ OLACAĞIM”

Siyaset 02.04.2023 - 05:20, Güncelleme: 18.12.2023 - 02:03
 

BERKANT TEMEL “GENÇLERİN SESİ OLACAĞIM”

Gençlerin sesi olmak için 25 yaşında siyaset arenasına çıkan Berkant Temel, 28. Dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adaylığına başvuruda bulunduğunu CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığında gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla duyurdu.
Temel yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte söylediği “Çöp konteynerlerinden beslenen ailelerin ayıbını ortadan kaldırmak Allah'ın izni ile bize nasip olacak” sözünü hatırlatarak “Bu sözü kendime verdiğim bir söz olarak görüyorum. İnanıyorum ki bu durumu ortadan kaldırmak önümüzdeki seçim sonrası bu ülkenin gençlerine yani bizlere nasip olacak” dedi.    GENÇLER İÇİN YENİ İŞ ALANLARI OLUŞTURULMALI    25 yaşında Avukatlık mesleğini üstlenen ve gençlerin sorunlarını iyi bilen Temel “Üniversitelerden mezun olan arkadaşlarımızın birçoğu yurtdışına gitmeyi hedefliyor. Nedenini sorguladığınız zaman ortaya çıkan sonuç “Burada bir gelecek görmüyorum” oluyor. Eğer bugün iktidar bu ülkenin eğitimli gençlerini bu ülkede tutamıyorsa, bunu bizler aday olduğumuz koltuklardan aldığımız güç ile yapacağız. Bu ülkenin yeni iş alanlarına ve istihdam sahalarına ihtiyacı var. Ben yenilikçi fikirlerimle gençlerin sıkıntılarını bilen bir isim olarak TBMM’de gençlerin sesi olmak istiyorum” dedi.    BİZİM İKTİDARIMIZDA GENÇLER BARINMA SORUNU YAŞAMAYACAK    Temel “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Benim sizlere iki emanetim var birincisi Türkiye Cumhuriyeti ikincisi ise Cumhuriyet Halk Partisi” dediği partimden, evimden, yuvamdan Milletvekilliği için aday adayı olmanın gururunu yaşıyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu ülkeye adaleti ve liyakati tekrar getireceğiz. Bizim iktidarımızda gençler iş bulmakta zorlanmayacak. Bizim iktidarımızda gençler barınma sorunu yaşamayacaklar. Bizim iktidarımızda Atatürk'ün ismini bu devletin hiçbir kurumundan silemeyecekler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Laiktir ve Laik kalacaktır. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında genç bir kardeşiniz olarak sizleri mecliste temsil edeceğim “diyerek konuşmasını sonlandırdı.    BERKANT TEMEL KİMDİR?  Aslen Rize Çayelili olan Temel, İstanbul doğumlu. İlköğretim ve liseyi İstanbul'da tamamladıktan sonra MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2022 yılında mezun oldu. MEF Üniversitesinde Atatürkçü Düşünce Kulübünü kurduk ve bu kulübün kurucu başkanlığını üstlendi. 2020 yılında CHP üyesi olan Temel, staj süresinin tamamlanması ile kısa süre içerisinde Avukat olarak meslek hayatına başlamış olacak.    
Gençlerin sesi olmak için 25 yaşında siyaset arenasına çıkan Berkant Temel, 28. Dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adaylığına başvuruda bulunduğunu CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığında gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla duyurdu.

Temel yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte söylediği “Çöp konteynerlerinden beslenen ailelerin ayıbını ortadan kaldırmak Allah'ın izni ile bize nasip olacak” sözünü hatırlatarak “Bu sözü kendime verdiğim bir söz olarak görüyorum. İnanıyorum ki bu durumu ortadan kaldırmak önümüzdeki seçim sonrası bu ülkenin gençlerine yani bizlere nasip olacak” dedi. 

 

GENÇLER İÇİN YENİ İŞ ALANLARI OLUŞTURULMALI 

 

25 yaşında Avukatlık mesleğini üstlenen ve gençlerin sorunlarını iyi bilen Temel “Üniversitelerden mezun olan arkadaşlarımızın birçoğu yurtdışına gitmeyi hedefliyor. Nedenini sorguladığınız zaman ortaya çıkan sonuç “Burada bir gelecek görmüyorum” oluyor. Eğer bugün iktidar bu ülkenin eğitimli gençlerini bu ülkede tutamıyorsa, bunu bizler aday olduğumuz koltuklardan aldığımız güç ile yapacağız. Bu ülkenin yeni iş alanlarına ve istihdam sahalarına ihtiyacı var. Ben yenilikçi fikirlerimle gençlerin sıkıntılarını bilen bir isim olarak TBMM’de gençlerin sesi olmak istiyorum” dedi. 

 

BİZİM İKTİDARIMIZDA GENÇLER BARINMA SORUNU YAŞAMAYACAK 

 

Temel “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Benim sizlere iki emanetim var birincisi Türkiye Cumhuriyeti ikincisi ise Cumhuriyet Halk Partisi” dediği partimden, evimden, yuvamdan Milletvekilliği için aday adayı olmanın gururunu yaşıyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu ülkeye adaleti ve liyakati tekrar getireceğiz. Bizim iktidarımızda gençler iş bulmakta zorlanmayacak. Bizim iktidarımızda gençler barınma sorunu yaşamayacaklar. Bizim iktidarımızda Atatürk'ün ismini bu devletin hiçbir kurumundan silemeyecekler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Laiktir ve Laik kalacaktır. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında genç bir kardeşiniz olarak sizleri mecliste temsil edeceğim “diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

 

BERKANT TEMEL KİMDİR? 

Aslen Rize Çayelili olan Temel, İstanbul doğumlu. İlköğretim ve liseyi İstanbul'da tamamladıktan sonra MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2022 yılında mezun oldu. MEF Üniversitesinde Atatürkçü Düşünce Kulübünü kurduk ve bu kulübün kurucu başkanlığını üstlendi. 2020 yılında CHP üyesi olan Temel, staj süresinin tamamlanması ile kısa süre içerisinde Avukat olarak meslek hayatına başlamış olacak.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.