MURAT KURUM'DAN ŞOK İDDİA

Gündem 01.02.2024 - 15:26, Güncelleme: 01.02.2024 - 15:36
 

MURAT KURUM'DAN ŞOK İDDİA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, geçtiğimiz yıl gerçekleşen deprem facialarında hayatını kaybedenlerle ilgili şaşırtıcı bir rakam verdi.
Murat Kurum'un depremlerle ilgili şok iddiası! AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 6 Şubat depremleriyle ilgili yaptığı skandal açıklamada, resmi rakamların üç katı olan 130 bin ölü olduğunu söyledi.​ AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Kurum, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremleri sırasında resmi rakamların üç katı olan 130 bin kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Ancak resmi kayıtlara göre, bu depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 500 olarak bilinmekte. Kurum, depremle ilgili açıklamalar yaparken, yanlış bilgi verdiği ortaya çıktı. Açıklamasında, "Her türlü enerji ve gayreti vereceğiz, dönüştüreceğiz. Bunun başka çaresi yok. Candaş Bey 130 bin canımız gitmiş ya. 11 ilde bakın deprem oldu. Bakın İstanbul 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul'a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. Terörle mücadele kadar diye o yüzden söylüyoruz" ifadelerini kullandı. Depremin etkisiyle hayatını kaybedenlerin sayısı resmi olarak 50 bin 500 olduğu halde, Murat Kurum'un yanlış açıklaması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Seçim kampanyası sürecinde bu tür bir hata yapılması dikkat çekti ve eleştirilere neden oldu.
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, geçtiğimiz yıl gerçekleşen deprem facialarında hayatını kaybedenlerle ilgili şaşırtıcı bir rakam verdi.

Murat Kurum'un depremlerle ilgili şok iddiası!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 6 Şubat depremleriyle ilgili yaptığı skandal açıklamada, resmi rakamların üç katı olan 130 bin ölü olduğunu söyledi.​

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Kurum, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremleri sırasında resmi rakamların üç katı olan 130 bin kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Ancak resmi kayıtlara göre, bu depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 500 olarak bilinmekte.

Kurum, depremle ilgili açıklamalar yaparken, yanlış bilgi verdiği ortaya çıktı. Açıklamasında, "Her türlü enerji ve gayreti vereceğiz, dönüştüreceğiz. Bunun başka çaresi yok. Candaş Bey 130 bin canımız gitmiş ya. 11 ilde bakın deprem oldu. Bakın İstanbul 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul'a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. Terörle mücadele kadar diye o yüzden söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Depremin etkisiyle hayatını kaybedenlerin sayısı resmi olarak 50 bin 500 olduğu halde, Murat Kurum'un yanlış açıklaması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Seçim kampanyası sürecinde bu tür bir hata yapılması dikkat çekti ve eleştirilere neden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.