11. BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARINA MUHTEŞEM FİNAL
11. BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARINA MUHTEŞEM FİNAL
Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları muhteşem bir finalle sona erdi. Söyleşilere ve konser serisine ilaveten çeşitli etkinlikler, spor aktiviteleri ve kitap mezatlarıyla Beylikdüzü sanata, kültüre ve eğlenceye doydu!
19 Ağustos’da başlayan, Sahaf Sohbetleri ve Çardak Altı Sohbetleri’yle birbirinden renkli ve uzman isimlerin ağırlandığı festival son gününde Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Türk pop müziğinin sevilen ismi Ceylan Ertem’i konuk etti. Çardak Altı Sohbetleri’nin, kapanış gününe Altan Öymen ile birlikte konuk olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Kaostan Barış İnşa Etmek Zor Mu?” konusunu masaya yatırdı.
Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın 11.’si muhteşem bir finalle sona erdi. Beylikdüzü Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda yapılan Çardak Altı Sohbetleri’ne, kapanış gününde Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık konuk oldu. Moderatörlüğünü Pelin Batu’nun yaptığı söyleşide, “Kaostan Barış İnşa Etmek Zor Mu?” konusu tartışıldı.
Dünya Savaşı’ndan bugüne barış ve sevgi Duayen gazeteci ve siyasetçi Altan Öymen’in II. Dünya Savaşı’ndan bugüne savaşı ve barışı anlattığı ve yakın tarihimizi özetlediği girişle açılan sohbet, Başkan Mehmet Murat Çalık’ın Atatürk’ün konuşmalarından alıntılar aktardığı bölümlerle devam etti. Türkiye’nin dış politikası, demokrasiye dönüş, kadınların katılımı ve Beylikdüzü’ndeki sosyal belediyecilik uygulamaları da söyleşinin konuları arasındaydı.
Öymen: Her şeye rağmen iyimserim Altan Öymen her şeye rağmen iyimserliğini ifade ederken şunları söyledi: “Cumhuriyet hükümetlerinin prensibi yurtta barış, cihanda barış. Ve bunu uygulamışız. Tabii çok acı şeyler oldu. O idamlar büyük hataydı. Ama mesela, 12 Mart’ta meclis lağvedilmemişti. 12 Eylül üç sene sürdü sadece ve ardından Özal geldi. Bir de Yunanistan’a bakın; orada darbe 10 sene sürdü, adamlar gideceğiz de demediler. Yani demek istediğim, Türkiye’ye yakın ülkelerden bazıları bizden sonra demokrasiyle tanıştılar, bazıları ise hala tanışmış değiller. Fransa’da 1., 2., Napolyon’dan bu yana kaçıncı cumhuriyet? Yani öyle kolay işler değil. Ama buradaki kadınların sayısına bakıyorum, yarı yarıya! Bu iyimserlik verici bir şey. Kadınların toplumdaki yeri benim çocukluğumda bile bu noktada değildi. Her şeye rağmen Türkiye’de demokrasi gelişiyor.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.