AK PARTİ TEMAYÜLÜNDEN AÇIK ARA ORAKÇI ÇIKTI

Siyaset 27.11.2023 - 10:46, Güncelleme: 18.12.2023 - 02:03
 

AK PARTİ TEMAYÜLÜNDEN AÇIK ARA ORAKÇI ÇIKTI

Her yerel seçim öncesinde mevcut adayları üyelerine soran AK Parti, dün de 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile üyelerine sordu.
Dün Ak Parti Genel Merkezleri tüm kentlerde hınca hınç Parti üyeleri ile doldu taştı. Her yerel seçim öncesinde mevcut adayları üyelerine soran AK Parti, dün de 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile üyelerine sordu.    Ak Parti, Beylikdüzü'nde Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatı gerçekleştiren isimler olan Vehbi Orakçı , Ekrem Kap , Zafer Albayrak , Oğuzhan Karahan ve Beylikdüzü Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Günaydın isimlerinin içersinden Belediye Başkanlığı için uygun olan adayı üyelerine sordu.   Dijital oy verme işlemi şeklinde gerçekleştirilen temayül oyları sonucu edinilen bilgilere göre Ak Parti Beylikdüzü İlçe teşkilatı tercihini açık ara sayılabilecek bir farkla Vehbi ORAKÇI dan yana kullandığı öğrenilirken, temayülden çıkan ikinci ismin ise Mustafa Günaydın olduğu gelen duyumlar arasında.    AK Parti Genel Merkezi neredeyse her yerel seçim öncesinde gerçekleştirdiği temayül yoklamalarıyla teşkilat üyelerine mevcut müracaat eden adayların ismini sorsa da, konu kesin aday noktasına gelinliği takdirde farklı isimleri aday olarak vatandaşın karşısına çıkartmayı da tercih edebiliyor.   İl Başkanlığından edinilen bilgi dahilinde temayül yoklaması sonuçlarına göre Vehbi Orakçı diğer adaylardan çok daha fazla oy almış olması kendisini diğer adayların önüne geçirse de kesin aday yapılacağı anlamına gelmiyor. Ak Parti Genel Merkezi temayül yoklaması sonucunda ikinci, üçüncü yada dördüncü ismi tercih edebileceği gibi hiç birisini dahi tercih etmezse şaşırılacak bir durum olmayabilir.    Nitekim 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi de ilçe ilçe temayül yoklaması gerçekleştiren AK Parti, Büyükçekmece'nin herhangi bir mahallesinin ismini dahi bilmeyen Mevlüt Uysal'ı Büyükçekmece'ye, Esenyurt'un kaç tane mahalleden oluştuğunu dahi bilmeyen Azmi Ekinci'yi ise Esenyurt'ta aday göstermişti. 
Her yerel seçim öncesinde mevcut adayları üyelerine soran AK Parti, dün de 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile üyelerine sordu.
Dün Ak Parti Genel Merkezleri tüm kentlerde hınca hınç Parti üyeleri ile doldu taştı. Her yerel seçim öncesinde mevcut adayları üyelerine soran AK Parti, dün de 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile üyelerine sordu.
 
 Ak Parti, Beylikdüzü'nde Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatı gerçekleştiren isimler olan Vehbi Orakçı , Ekrem Kap , Zafer Albayrak , Oğuzhan Karahan ve Beylikdüzü Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Günaydın isimlerinin içersinden Belediye Başkanlığı için uygun olan adayı üyelerine sordu.
 
Dijital oy verme işlemi şeklinde gerçekleştirilen temayül oyları sonucu edinilen bilgilere göre Ak Parti Beylikdüzü İlçe teşkilatı tercihini açık ara sayılabilecek bir farkla Vehbi ORAKÇI dan yana kullandığı öğrenilirken, temayülden çıkan ikinci ismin ise Mustafa Günaydın olduğu gelen duyumlar arasında.
 
 AK Parti Genel Merkezi neredeyse her yerel seçim öncesinde gerçekleştirdiği temayül yoklamalarıyla teşkilat üyelerine mevcut müracaat eden adayların ismini sorsa da, konu kesin aday noktasına gelinliği takdirde farklı isimleri aday olarak vatandaşın karşısına çıkartmayı da tercih edebiliyor.
 
İl Başkanlığından edinilen bilgi dahilinde temayül yoklaması sonuçlarına göre Vehbi Orakçı diğer adaylardan çok daha fazla oy almış olması kendisini diğer adayların önüne geçirse de kesin aday yapılacağı anlamına gelmiyor. Ak Parti Genel Merkezi temayül yoklaması sonucunda ikinci, üçüncü yada dördüncü ismi tercih edebileceği gibi hiç birisini dahi tercih etmezse şaşırılacak bir durum olmayabilir.
 
 Nitekim 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi de ilçe ilçe temayül yoklaması gerçekleştiren AK Parti, Büyükçekmece'nin herhangi bir mahallesinin ismini dahi bilmeyen Mevlüt Uysal'ı Büyükçekmece'ye, Esenyurt'un kaç tane mahalleden oluştuğunu dahi bilmeyen Azmi Ekinci'yi ise Esenyurt'ta aday göstermişti. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.