BAŞKAN ÖZER: ESENYURT’U HAKETTİĞİ İMAJA KAVUŞTURACAĞIZ
BAŞKAN ÖZER: ESENYURT’U HAKETTİĞİ İMAJA KAVUŞTURACAĞIZ
Flash Haber’de Burcu Uğur ile Haberdar programının konuğu olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Türkiye GSMH’nın yüzde 7’si, İstanbul sanayisinin yüzde 25’ini Esenyurt karşılıyor. Türkiye’nin en büyük fabrikaları bizde.
Biz bunları ön plana çıkararak hem Esenyurt’u hak ettiği imaja kavuşturacağız hem de burayı yüksek katma değerli ürünleri üreten bir slikon vadisi haline getireceğiz” dedi.
Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Flash Haber ekranlarında yayınlanan Burcu Uğur ile Haberdar programının canlı yayın konuğu oldu. Programda 40 günde ilçede yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Özer, yarım kalan projeleri de tamamlayarak kısa sürede hizmete açacaklarını söyledi. Prof Özer şöyle devam etti: “ Esenyurt enlerin şehri. Biz şimdi olumlu yanlarını geliştirerek olumsuzları devreden çıkarmak istiyoruz. Bu anlamda temel hedeflerimiz var. Birinci hedefimiz barış ve kardeşliğin şehrini oluşturmak. Ayrıca Esenyurt geçmişte iyi yönetilmemiş. Çarpık bir kentleşme ve hızlı nüfus artışı var ama buna göre yapılaşmamış. Diğer önemli sorunumuz da kentin temizliği, ulaşımı ve yeşil alanlarıyla ilgili. Bu yüzden ikinci hedefimiz temiz, ulaşılabilir, yeşil bir Esenyurt. Üçüncüsü ise imarla ilgili büyük problemler yaşanmış. Bir şehrin anayasası o şehrin imar planıdır. İmar planı delik deşik edilmiş. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Bir kentlileşme olmamış. Bizim görevimiz burayı güzel bir şehir haline getirmek. Onun için altyapı ve üstyapı sorunları çözülmüş bir Esenyurt’u yaratacağız.
“Esenyurt’un olumsuz imajını söküp atacağız”
Vatandaşlarda bir Esenyurtluluk aidiyetini oluşturabilmek için kültüre, sanata ve spora önem vereceklerini vurgulayan Başkan Özer, “Sosyal açıdan negatif yanlarımız var. Bunları değiştirerek sosyal belediyeciliğin kalbi Esenyurt’u oluşturacağız. Türkiye GSMH’nın yüzde 7’sini, İstanbul sanayisinin ise yüzde 25’ini Esenyurt karşılıyor. Üç bin tane fabrikamız var. Türkiye’nin en büyük fabrikaları bizde. Bununla gündeme gelmemişiz çok az olan olumsuz olaylarla gündeme gelmişiz. Bu Esenyurt’un imajını da kötü yönde etkilemiş biz bu imajıda söküp atacağız. Esenyurt’u hak ettiği imaja kavuşturacağız. Burayı yüksek katma değerli ürünleri üreten bir slikon vadisi haline getireceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için projelerimiz var. Buradan kaynağı olan, halka değer katanları öncelikli olarak hayata geçireceğiz” diye konuştu.
“Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz”
Yarım kalan projeleri en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacaklarını belirten Prof Özer şöyle konuştu: “Yoksul vatandaşlarımıza dokunacağız. Bir tarafta da kentlileşmeyi sağlamak için kültür sanat programları yapacağız. 14 katlı bir barış ve kardeşlik merkezi yapıyoruz. Orada 950 tane derneğimiz olacak. Kültürel mozaiği bir model olarak uygulayacağız. Daha adil, daha eşit, daha kapsayıcı, daha ulaşılabilir bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Bu ilkelerle uygulayacağımız yerel yönetimi önce İstanbul’a, sonra Türkiye’ye model olarak hediye etmeyi düşünüyoruz.”
“El birliğiyle Esenyurt’u güvenli hale getireceğiz”
Başkan Özer, moderotörün ilçedeki güvenliği nasıl sağlayacaksınız sorusuna, “Güvenliği sağlamanın belli politikaları var; üretimi artırmak, üretilenin adil paylaşımını sağlamak. Bunu da toplumsal huzur ve barış içinde gerçekleştirmek. Esenyurt’un Esencılıs diye lanse edilmesinin sebebi; buranın kalabalık bir ilçe olması. Bizim 50 bin nüfusu olan mahallelerimiz var. Nüfusa oranla baktığımızda biz suç oranlarında ilk sıralarda değiliz. Güvenlik açısından problemler ve kötü bir imaj var. İnsanlar biz Esenyurtluyuz demekten utanıyor. Ama Esenyurtlular merak etmesin. Bunu ortadan kaldıracağız. İmaj aynı zamanda ranttır, paradır, değerdir. El birliğiyle Esenyurt’u güvenli hale getireceğiz” yanıtını verdi.
“İktidar olduğumuzda Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz”
İlçedeki sığınmacı meselesiyle ilgili de konuşan Prof. Özer, “Esenyurt’ta sığınmacı meselesi önemli bir konu. Suriye’de meydana gelen savaşta daha doğrusu hükümetin uygulamış olduğu yanlış politikalar sonucunda açık kapı politikası uygulandı sınırlarımızda. İçişleri Bakanlığına göre 4 veya 5 milyon sığınmacı alındı içeriye. Bunların bir kısmı güneyde, büyük bir kısmı da İstanbul’a geldi. 200 bin civarı da Esenyurt’a geldi. Bunların bir hak, hukuk, vatandaşlığı da yok. Ama birçok şeyden faydalanıyorlar. Orada yaşayanlarda da bir sosyal, toplumsal, gerginlik içindeler. Bunun çözümü belediyenin yapacağı değil, hükümetin yapacağı bir çözüm. Biz ilk seçimde iktidar olduğumuzda Suriye’deki savaşa son vererek barışı sağlayacağız. Bu kardeşlerimizi de kendi ülkelerine göndereceğiz” ifadelerini kullandı.
“Buradan Türkiye’ye bir model hediye edeceğiz”
İBB ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Özer son olarak şunları ekledi: “İstanbul küçük bir Türkiye, Esenyurt küçük bir İstanbul. Esenyurtlular merak etmesin temel hedeflerimizi kısa bir süre içinde gerçekleştireceğiz. Unutulmamalıdır ki İstanbul’daki başarının da unsuru Esenyurt’tur. Bir zincirin gücü en zayıf halkası ile ölçülür. Zayıf halkamız Esenyurt’tur. Sayın İmamoğlu, bizi önemsiyor biz de onu önemsiyoruz. Büyükşehir ile de büyük bir uyum içinde çalışacağız. Gücünden istifade edeceğiz. İstanbul’daki yıldızın parlamasını Esenyurt’tan yapacağız. Buradan Türkiye’ye bir model hediye edeceğiz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.