SİPER HAVA SAVUNMA SİSTEMİ HAVA KUVVETLERİ ENVANTERİNDE

Teknoloji 24.11.2023 - 10:58, Güncelleme: 04.01.2024 - 11:35
 

SİPER HAVA SAVUNMA SİSTEMİ HAVA KUVVETLERİ ENVANTERİNDE

Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER Ürün-1’in 2024’te Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanımına sunulacağı duyuruldu.
Milli olarak geliştirilen Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER Ürün-1, envantere girmeye hazırlanıyor. ASELSAN resmi X hesabından “Gök vatanın koruyucusu SİPER envantere giriyor!” başlığı ile yapılan paylaşımda SİPER Sistemi’nin 2024 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanımına sunulacağı bildirildi. ASELSAN, TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN işbirliği ile yürütülen SİPER Projesi,  ülkemizin katmanlı hava savunma ihtiyacı için büyük önem arz ediyor. SİPER, uzun menzilde, yüksek irtifada ve dağıtık mimaride hava savunmasına imkân verecek.   SİPER SİPER Projesi, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından ülkemizin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılmıştır ve ASELSAN A.Ş., ROKETSAN A.Ş. ve TÜBİTAK SAGE İş Ortaklığı tarafından yürütülmektedir. Gerçekleştirilen test ile uçuş koşulları altında veri toplanarak, bu verilerin projenin ilerleyen aşamalarında yapılacak faaliyetler kapsamında kullanılması hedeflenmektedir. SİPER Projesi kapsamında Ürün-1 sisteminin kabul faaliyetlerine ilişkin çalışmalar yürütülürken, Ürün-2’nin Sistem/Alt Sistem Geliştirme ve Test Aşaması da paralelde devam ediyor. SİPER Ürün-2, Ürün-1 ile aynı yer sistemlerine (radarlar, komuta kontrol, füze fırlatma sistemi, haberleşme sistemleri) sahip olup Ürün-2 füzesi daha uzun menzilde ve irtifada etkilidir. SİPER füzeleri sırasıyla tahminen şu menzillere sahiptir, SİPER Blok 1, 70-100 km menzil, SİPER Blok 2, 120-140 km menzile, SİPER Blok 3, 180+ km menzile sahiptir. Tahmini irtifaları ise 18-30 km arasındadır.   Teknik Özellikler • Sistem Azami Önleme Menzili : 150 km • Önleme İrtifası : 0.1-30 km • Yanca Kapsama : 360° • Takip Edilebilecek Hedef Sayısı : 100 • Batarya Seviyesi Angaje Olunabilecek Hedef Sayısı: 10 • Batarya Seviyesi Güdülebilecek Füze Sayısı: 20   Kaynak: defenceturk.net                                                                                                
Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER Ürün-1’in 2024’te Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanımına sunulacağı duyuruldu.

Milli olarak geliştirilen Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER Ürün-1, envantere girmeye hazırlanıyor. ASELSAN resmi X hesabından “Gök vatanın koruyucusu SİPER envantere giriyor!” başlığı ile yapılan paylaşımda SİPER Sistemi’nin 2024 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanımına sunulacağı bildirildi.

ASELSAN, TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN işbirliği ile yürütülen SİPER Projesi,  ülkemizin katmanlı hava savunma ihtiyacı için büyük önem arz ediyor. SİPER, uzun menzilde, yüksek irtifada ve dağıtık mimaride hava savunmasına imkân verecek.

 

SİPER

SİPER Projesi, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından ülkemizin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılmıştır ve ASELSAN A.Ş., ROKETSAN A.Ş. ve TÜBİTAK SAGE İş Ortaklığı tarafından yürütülmektedir. Gerçekleştirilen test ile uçuş koşulları altında veri toplanarak, bu verilerin projenin ilerleyen aşamalarında yapılacak faaliyetler kapsamında kullanılması hedeflenmektedir.

SİPER Projesi kapsamında Ürün-1 sisteminin kabul faaliyetlerine ilişkin çalışmalar yürütülürken, Ürün-2’nin Sistem/Alt Sistem Geliştirme ve Test Aşaması da paralelde devam ediyor. SİPER Ürün-2, Ürün-1 ile aynı yer sistemlerine (radarlar, komuta kontrol, füze fırlatma sistemi, haberleşme sistemleri) sahip olup Ürün-2 füzesi daha uzun menzilde ve irtifada etkilidir. SİPER füzeleri sırasıyla tahminen şu menzillere sahiptir, SİPER Blok 1, 70-100 km menzil, SİPER Blok 2, 120-140 km menzile, SİPER Blok 3, 180+ km menzile sahiptir. Tahmini irtifaları ise 18-30 km arasındadır.

 

Teknik Özellikler

• Sistem Azami Önleme Menzili : 150 km
• Önleme İrtifası : 0.1-30 km
• Yanca Kapsama : 360°
• Takip Edilebilecek Hedef Sayısı : 100
• Batarya Seviyesi Angaje Olunabilecek Hedef Sayısı: 10
• Batarya Seviyesi Güdülebilecek Füze Sayısı: 20

 

Kaynak: defenceturk.net                                                                                                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.