Fatma Duman
Köşe Yazarı
Fatma Duman
 

25 KASIM BİR SEMBOLDÜR

25 KASIM  Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadale ve dayanışma gününde KADGÜÇDER (KADIN VE GÜÇ DERNEĞİ) olarak #KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR diyoruz. 25 Kasım 1960 da Dominik Cumhuriyetinde, Trujillo Diktatörlüğüne karşı olan Mirebella 3 kızkardeşin tecavüz edilip vahşice katledilip öldürülmesinden sonra 1981 yılında Latin Amerika Kadın Kurultayında, 1999 yılındada BM Genel kurulunda Her yılın 25 Kasım günü Kadına Yönelik Şiddete karşı mücadele ve dayanışma günü olarak ilan edildi. 365 günün her gününde  bir kadının öldürüldüğü ülkemizde el ele verip şiddete karşı mücadele edeceğiz. Güçlü kadınlarla güçlü toplum, güçlü Türkiye diyoruz   #KADINVARSAGÜÇVAR  #ŞİDDETEHAYIR  #İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR #ÖNEMLİ YASA 6284 UYGULANSIN #HAKLARIMIZ #TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE HAYIR.
Ekleme Tarihi: 28 Kasım 2023 - Salı
Fatma Duman

25 KASIM BİR SEMBOLDÜR

25 KASIM  Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadale ve dayanışma gününde KADGÜÇDER (KADIN VE GÜÇ DERNEĞİ) olarak #KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR diyoruz.
25 Kasım 1960 da Dominik Cumhuriyetinde, Trujillo Diktatörlüğüne karşı olan Mirebella 3 kızkardeşin tecavüz edilip vahşice katledilip öldürülmesinden sonra 1981 yılında Latin Amerika Kadın Kurultayında, 1999 yılındada BM Genel kurulunda Her yılın 25 Kasım günü Kadına Yönelik Şiddete karşı mücadele ve dayanışma günü olarak ilan edildi. 365 günün her gününde  bir kadının öldürüldüğü ülkemizde el ele verip şiddete karşı mücadele edeceğiz. Güçlü kadınlarla güçlü toplum, güçlü Türkiye diyoruz  

#KADINVARSAGÜÇVAR 

#ŞİDDETEHAYIR 

#İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

#ÖNEMLİ YASA 6284 UYGULANSIN

#HAKLARIMIZ

#TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE HAYIR.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.