Fatma Duman
Köşe Yazarı
Fatma Duman
 

KADINSIZ İNKİLAP MÜMKÜN DEĞİLDİR

1923 de Kadınlarıni ekonomik sosyal siyasi hakları için 13 arkadaşıyla Kadınlar Halk fıkrasını kurdu .Parti tüzüğü kadınların seçme seçilme hakkı olmadıığı için Ankara meclisi partiyi red etti .Sonra partiyi Türk Kadınlar Birliği adı altında Derneğe çevirip mücadeleyi Dernekte sürdürdü.1930 da Sultanahmette Tarihte görülmemiş müthiş binlerce katılımın olduğu dev bir Kadın mitingi düzenlendiğinde Kadınların Belediye seçimlerine katılma hakkı kutlanırken aslında Kadınların zafer gösterisiydi. 1934 de Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkını vedikten sonra kazanılan mücadele sonucu meclise 18 milletvekili kadın girdi . CUMHURİYET Haftasında Biz kadınların haklarımız için tarihte ve şimdi nasıl mücadeleler verdiğimizi hatırlatmak istedim ve Günümüzde hala haklarımızın gerçek eşitlik anlamında yerimizin olmadığını vurguladım . Çünkü hala Siyasi ekonomik ve sosyal olarak, KADIN ADI YOK .. Kadını adının olmasi için birlikte mücadele... Fatma DUMAN  KADGÜÇDER KURUCU BAŞKANI 
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2023 - Perşembe
Fatma Duman

KADINSIZ İNKİLAP MÜMKÜN DEĞİLDİR

1923 de Kadınlarıni ekonomik sosyal siyasi hakları için 13 arkadaşıyla Kadınlar Halk fıkrasını kurdu .Parti tüzüğü kadınların seçme seçilme hakkı olmadıığı için Ankara meclisi partiyi red etti .Sonra partiyi Türk Kadınlar Birliği adı altında Derneğe çevirip mücadeleyi Dernekte sürdürdü.1930 da Sultanahmette Tarihte görülmemiş müthiş binlerce katılımın olduğu dev bir Kadın mitingi düzenlendiğinde Kadınların Belediye seçimlerine katılma hakkı kutlanırken aslında Kadınların zafer gösterisiydi.

1934 de Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkını vedikten sonra kazanılan mücadele sonucu meclise 18 milletvekili kadın girdi .
CUMHURİYET Haftasında Biz kadınların haklarımız için tarihte ve şimdi nasıl mücadeleler verdiğimizi hatırlatmak istedim ve Günümüzde hala haklarımızın gerçek eşitlik anlamında yerimizin olmadığını vurguladım .

Çünkü hala Siyasi ekonomik ve sosyal olarak,

KADIN ADI YOK ..

Kadını adının olmasi için birlikte mücadele...

Fatma DUMAN 

KADGÜÇDER KURUCU BAŞKANI 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.