Fatma Duman
Köşe Yazarı
Fatma Duman
 

SEÇİMLERE EŞİT TEMSİLLİKTEN UZAK LİSTELERLE GİRİLİYOR

Nüfusumuzun yarısını ve seçmenlerin yarısından fazlasını kadınlar oluşturduğu halde kadınlarınTBMM yer almasına siyasete katılmasına erkek egemenliği hakim oldu. Cumhuriyetimizin 2.yüzyılında Kadınları yok sayan Kadınların eril siyasetteki yollarını kesen zihinler Demokrasiyi de yok sayarlar.  TEMSİLDE ADALET YOK CHP seçilecek sıralarda 25 kadın 120 erkek aday gösterdiğinde Mecliste temsil oranı % 17.1 de kaldı İyi parti seçilebilir sıradan 3 kadın 41 erkek adayla kadın temsilcileri % 6.8 . AKP 243 erkek aday 51 kadın adayların seçilebilir kadınların temsiliyetle oranı 17.3 . Yeşil sol partinin. 193 kadin adayla %30 oranla ve  Türkiye İşçi partisinin de 161 kadın adayları ile %28 oranıyla seçime giriyor  Kadına şiddetin artığı cinayetlerin had safhada olduğu Ekonomi ve sosyal hayatta yok sayılan kadınların siyasette de yok sayılması Atatürkün ve Cumhuriyetin kadınlara verdiği değeri yok saymaktır. Dünyanın Avrupanın kadınlarla yönetildiği ileri toplumları gibi medeniyete ulaşmak için biz Kadınlar var olma mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz . Toplumsal cinsiyet eşitliği Kadının siyasette var olmasıyla olur . Eşit temsil olmadığı sürece bir ülkede Demokrasiden bahsedilemez  EŞİT TEMSİLİYET YOKSA DEMOKRASİ DE YOK .
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2023 - Cuma
Fatma Duman

SEÇİMLERE EŞİT TEMSİLLİKTEN UZAK LİSTELERLE GİRİLİYOR

Nüfusumuzun yarısını ve seçmenlerin yarısından fazlasını kadınlar oluşturduğu halde kadınlarınTBMM yer almasına siyasete katılmasına erkek egemenliği hakim oldu. Cumhuriyetimizin 2.yüzyılında Kadınları yok sayan Kadınların eril siyasetteki yollarını kesen zihinler Demokrasiyi de yok sayarlar. 

TEMSİLDE ADALET YOK

CHP seçilecek sıralarda 25 kadın 120 erkek aday gösterdiğinde Mecliste temsil oranı % 17.1 de kaldı

İyi parti seçilebilir sıradan 3 kadın 41 erkek adayla kadın temsilcileri % 6.8 .

AKP 243 erkek aday 51 kadın adayların seçilebilir kadınların temsiliyetle oranı 17.3 .

Yeşil sol partinin. 193 kadin adayla %30 oranla ve 

Türkiye İşçi partisinin de 161 kadın adayları ile %28 oranıyla seçime giriyor 

Kadına şiddetin artığı cinayetlerin had safhada olduğu Ekonomi ve sosyal hayatta yok sayılan kadınların siyasette de yok sayılması Atatürkün ve Cumhuriyetin kadınlara verdiği değeri yok saymaktır. Dünyanın Avrupanın kadınlarla yönetildiği ileri toplumları gibi medeniyete ulaşmak için biz Kadınlar var olma mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz .

Toplumsal cinsiyet eşitliği Kadının siyasette var olmasıyla olur .

Eşit temsil olmadığı sürece bir ülkede Demokrasiden bahsedilemez 

EŞİT TEMSİLİYET YOKSA DEMOKRASİ DE YOK .

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.